Delatnosti : Usluga smeštaja i ishrane
Mesto: Trstenik
Adresa Cara dušana 5.
Poštanski broj: 37240
Tel. 1 : 037 / 711-535
Tel. 2 : 037 / 714-127
Mob 1 : 064 / 88-58-763
Mob 2 : 064 / 87-15-534
email : goc@cokaholding.com

Konačište „Trstenik“ se nalazi u samom centru Trstenika, na sredini šetališne zone. Naspram ulaska u konačište je prelep park koji se prostire ispred zgrade opštinske uprave i crkve Svete Trojice. Konačište raspolaže sa parking prostorom.

Konačište „Trstenik“ ima 17 soba:

♦ 10 dvokrevetnih

♦ 5 jednokrevetnih

♦ 2 apartmana
 

Sve sobe su sa kupatilom i TV-om. Restoran se nalazi na najvišem, 14. spratu „Kule“, jedinog Trsteničkog solitera. Sa terase restorana,

koja može da primi 32 osobe,  pruža se nezaboravan pogled na grad, Zapadnu Moravu i njene mostove, kao i širu okolinu. Restoran raspolaže sa  70 stolica i u njemu se služe jela nacionalne kuhinje.

U konačištu „Trstenik“ možete odsesti po vrlo pristupačnim cenama.

Trstenik se nalazi u centralnoj Srbiji, 200 km južno od Beograda.Blizina koridora 10, Kopaonika i Vrnjačke Banje, kao i turističko-sportski aerodrom na periferiji grada i Zapadna Morava, čine turističko-geografski položaj vrlo povoljnim. Trstenik i okolina su vekovima bili na granici carstava i na važnim komunikacijama,što je ostavilo brojne tragove u duhovnoj i materijalnoj kulturi, počev od neolita do današnjih dana.

Srednjevekovni grad Grabovac, u narodu prozvan Jerinin grad, svedoči o strateškom značaju puta koji je vodio dolinom Zapadne Morave. Manastir Ljubostinja datira s kraja 14. veka i zadužbina je kneginje Milice, koja se prema predanju, ovde prvi put srela sa knezom Lazarom. Vekovima je manastir bio centar kulture i pismenosti ovog kraja. U njemu su sahranjene kneginja Milica i Jefimija, prva srpska pesnikinja, koja je u tišini manastirskih zidina sačinila jedno od najlepših dela srpske poezije, Pohvalu knezu Lazaru. Veluće je jedan od retkih manastira čiji se ktitor ne zna, ali se pouzdano zna da je vreme izgradnje 1377. i 1378. godina, a vreme oslikavanja pre 1389.

Po ktitorskoj fresci i natpisu u naosu se jedino može zaklјučiti da je manastir izgradila žena-despotica. Po narodnom predanju manastir je podigla Mara, kći kneza Lazara i supruga Vuka Brankovića, u znak pokajanja. Bilo kako bilo, ktitorstvo Veluća će još generacijama ostati obavijeno velom tajni.

U neposrednoj blizini manastira nalaze se izvori mineralne vode koji su od davnina poznati po svom lekovitom dejstvu, pa se Veluće često pominje kao ”izvorska građevina”. Gradić bogate i burne prošlosti je dobrim delom sačuvao staro jezgro. Gradskim trgom dominiraju gradska kuća i crkva Svete Trojice iz 1900. godine, sagrađena u neomoravskom stilu kao prva u Srbiji. Po akustičnosti ispred nje je samo oplenačka crkva. U Trsteniku se nalazi sportski aerodrom gde se može organizovati razgledanje grada i šire okoline iz vazduha. Morava i njeni mostovi su zaštitni znak Trstenika. Moravski ambijent vole izletnici, sportisti, rekreativci, stari i mladi, ali ipak najveći zalјublјenici u Moravu su ribolovci i čamdžije. Na obali Morave, pored gradske plaže, smešteni su brojni sportski tereni.

Za lјubitelјe prirode i aktivnog odmora na Gledićkim planinama i Goču postoje obeležene planinarske staze, ukupne dužine preko 100 km. Za lјubitelјe lagane rekreativne šetnje i biciklizma preporučujemo Stazu starih zanata i Stazu kneginje Milice, koje osim okreplјenja tela pružaju i kulturni doživlјaj.

Okolina Trstenika bogata prirodnim lepotama i istorijom sve više privlači pažnju turista. Šumovite padine Goča i Gledićkih planina i živopisna dolina Zapadne Morave daju ovom kraju poseban šarm. Šetnje prelepim predelima, ribolov, lov, upoznavanje zanimlјivih običaja i starih zanata, uživanje u hrani i vinu, kao i lјubaznost domaćina dovolјni su razlozi da se posete trstenička sela: Brezovica, Jasikovica, Bučje, Mala Drenova, Rilјac. Trstenički kraj ima dugu tradiciju u proizvodnji vina. Turistima su na raspolaganju tri vinarije čija su vina više puta nagrađivana: ”Stemina” u Trsteniku,

”Milosavlјević” u selu Bučje i „Vinogradi Nikolić“.

I neke od manifestacija mogu biti razlog dolaska u Trstenik: Prolećni dan planinara, Jefimijini dani, Savremena srpska proza, Festival ekstremnih sportova, Trstenik na Moravi i Sajam lova, ribolova i turizma. Naša najveća vrednost je topao, otvoren i vedar duh naših lјudi. Gostoprimstvo na svakom koraku. Nije slučajno što je poznati glumac odabrao baš ovo tle i ove lјude za likove omilјene i najgledanije domaće serije. Kod nas ima mesta za sve: bilo da ste lјubitelј prirode i reke, kulture i tradicije, sporta i rekreacije ili dobrog vina i hrane.